Кратка информация за предлаганите марки в магазинът
Нашите марки:
1. The puppet Company, Англия - кукли за куклен театър, марионетки и плюшени играчки

2. Micki, Швеция - красивата Пипи Дългото чорапче и нейните приятели

3.Moravsja ustredna Brno, Чехия - кукли за куклен театър, театрални кукли с конус, марионетки

4. Heunec, Германия - меки кукли за играи гушкане, както и театрални кукли

The puppet Company, Великобритания

Играта с кукли за куклен театър развиват мисленето, фантазията, говора, фината моторика, креативността на децата. Те дават възможност за игра и обучение едновременно. Подходящи са, както за детска ръка, така и за ръка на възрастен.
Куклите за куклен театър на The puppet Company, са сертифицирирани и отговарят на стандартите за безопасни играчки EN71 и ASTM.


BERJUAN, Испания

Продуктите на "Berjuan" са оригинални, произведени 100% в Испания.

"Berjuan" е основан като семеен бизнес през 1977 г. в Онил (Испания), известен като "Люлката на куклата". В продължение на 35 години новите поколения продължават да работят със същата бизнес философия, основана на ценностите на предшествениците им.

LAMAGIK, SL., Испания

„Magic Baby“ е серия кукли на фабриката за кукли и играчки LAMAGIK, SL.

„Magic Baby“ имат дълга история, тъй като техните модели идват от марката кукли на колекцията: D'ANTON JOS, които се специализират в началото на 90-те в производството на кукли за игра.


APLI, Испания

APLI Kids е новата линията Детски и Крафт продукти на испанската компания APLI Paper S.A.U. Базирана в Барселона компанията APLI Paper е лидер в производството на офис и детски продукти с над 65 години опит, с износ в 85 държави на 5 континента. APLI Kids е марка, създадена да стимулира творческото мислене на децата, да подпомогне родители и учители в обученителния процес. Артикулите включват образователни игри и пъзели, продукти за ръчно творчество, които развиват талантите и заложбите на децата, научават ги да различават цветове, форми, размери, научават ги да броят и смятат. С продуктите APLI Kids децата развиват фините си движения и сетивни възприятия и всичко това се случва неусетно, под формата на игра, докато рисуват, творят и се забавляват. Продуктите APLI Kids са с гарантирано качество, произведени съгласно европейската директива UNE-EN 71 за безопасност на детски играчки. Вълшебното тесто за моделиране, пъзелите с различни нива на сложност, мозайките и настолните игри, креативните комплекти са подходящи за различни възрастови групи и се радват на голям интерес както от децата, така и от техните родители. Продуктите APLI Kids развиват координацията, логиката, стратегическото мислене, фината моторика, креативността, въображението и самочувствието, и най-вече забавляват!

SKIP HOP, САЩ – забавни и иновативни!

Първоначално марката Skip Hop става известна в САЩ със своите чанти за разходка, които се носят от много холивудски звезди и известни личности. Днес Skip Hop е глобален бранд, известен в цял свят със своята иновативност, великолепен дизайн и широк асортимент от висококачествени детски играчки, аксесоари за хранене, разходка и баня.
Продуктите на Skip Hop не само надхвърлят всички приложими за категорията физико-механични стандарти за безопасност.
Много световни звезди като Бионсе, Мадона, Натали Портман, Мат Деймън, предпочитат продуктите на Skip Hop.

Eitech, Германия

Образователните конструктори Eitech са разработени и произведени в Германия от висококачествена немска стомана. Eitech предлага разнообразие от комплекти, предизвикващи креативността, както на деца, така и на възрастни. Някои от тях съдържат над 1000 части, както и допълнителни приспособления като вериги, гуми, фигури на герои, задвижващи мотори, соларни панели.
Конструкторите на Eitech®развиват триизмерно мислене, креативност, умения за учене и не на последно място – конструирането е забавно.
Конструкторите Eitech са разделени в следните серии: Basic, Classic, Exclusive, Wildlife, RC-Cars, Famous Buildings. Комплектите от серията Basic са идеални за начинаещи или за тези, които искат да си припомнят конструирането. Eitech® Classic въвежда в конструирането задвижване на моделите, скорости, и светодиодни ефекти. Конструкторите Eitech® Exclusive съдържат над 1000 части и имат по-големи размери. Новата серия конструктори Eitech® Wildlife включва различни модели на животни. С конструктурите Eitech® RC-Cars малките инженери могат да създадат собствени радиоуправляеми автомобили с дистанционно управление. Сериата Eitech® Famous Buildings включва модели на някои от най-впечатляващите забележителности в света.
Всички комплекти на Eitech могат да се комбинират помежду си без да ограничават въображението на конструкторите.
Във всеки комплект са включени илюстрирани инструкции и инструменти за лесно конструиране.

Teifoc, Германия

Teifoc® (Тайфок)е друга търговска марка на немската фирма Eitech GmbH, предлагаща уникална система за строителство и игра, която използва истински, многократно използваеми тухлички. Те са изработени от печена глина и са напълно безопасни за игра. За слепващ агент се използват разтворими пясък и царевичен екстракт, които позволяват повторното използване на строителния комплект – за построяването на нов модел, просто накиснете във вода и изсушете тухличките. Продуктите Teifoc® са проектирани и произведени от Eitech GmbH в Германия.
Upixelbags предлагат уникални моливници, портомонета, калъфи за телефони и таблети, чанти и раници за деца, ученици и млади хора, върху които може да се изобрази фигура, картина или надпис с помощта на силиконови пиксели. Upixelbags дават възможност на децата да променят постоянно дизайна на своя аксесоар, да проявяват своята креативност и предлагат безкрайни възможности за изразяване на мисли, чувства, настроения. С Upixelbags всеки може да създава свои уникални раници, несесери за моливи и химикали или чанти!

Woody, Чехия

Играчки с високо качество, които акцентират както на безопастността, така и на развитието на децата в различните етапи от живота им по отношение на моторни умения, обучение и психологическо развитие.

Всички детски играчки се тестват по най-високите международни стандарти, като повечето от тях са включени в програма "безопасни играчки".
Тази програма предвижда най-високата възможна гаранция за безопасност, с постоянен и редовен мониторинг на продаваните стоки.

GALT, Великобритания

Английската компания James Galt е с 175 годишен опит в областта на играчките. Продуктите им спомагат творческото развитие на децата, помагат им да учат и да се развиват, докато играят и се забавляват. Произведени са според най-високите стандарти за качество и безопасност.
Galt предлагат огромно разнообразие от креативни игри, пъзели и играчки за всяка възраст.

Sense, Швеция

Шведската компанията Sense е създадена през 1977 година и има повече от 30 годишен опит в производството на продукти за писане и рисуване. Sense внимателно подбира продуктите, като най-важното за тях е безопасността на децата. Продуктите, които предлагат са произведени според възможно най-високите стандарти за качество и безопасност.

BRIO, Швеция

Компанията Brio е основана през 1884г. в Швеция. Днес Brio Group се състои от четири фирми: Brio AB, Scandytoy AB, Alga, и Lekehuset.
Brio е един от световните лидери, производители на дървени играчки.
Те успешно комбинират иновациите с наследеният начин на производство. Стремят се да запазят магията на играта и да подпомагат развитието на децата, като същевременно правят света по забавен за родителите.
Когато предстои сертифицирането на всеки продукт, той бива представен пред реномирани институти, като високите изисквания, които си поставя “Brio” предвиждат спазването на най-строгите разпоредби. Производственият процес също бива контролиран от инспектори на “Brio“, за да се гарантира, че и производителите спазват кодекса на поведение на компанията.

SIKU, Германия

„Siku“ е световноизвестна фирма с дълга история, специализирала се в производството на играчки – първоначално от пластмаса, а в последствие от метал, алуминий и отлети от цинк. Компанията стартира под името „Sieper Lüdenscheid“ през 1921 г. и първоначално произвежда метални инструменти и алуминиеви прибори за хранене. По-късно започва да отлива пепелници, значки, токи за колани и копчета. През 1949 г. „Sieper Lüdenscheid“ вече могат да правят и цинкови отливки. Компанията подписва договор за изработването на емблеми за автомобилите Mercedes-Benz.
„Sieper Lüdenscheid“ е сред новаторите, експериментиращи с пластмаси. През 1943 г. тя разширява производството си в град Hilchenbach, където днес се намира централата на „Sieper-Werke“. В новата фабрика фирмата започва да произвежда редица пластмасови изделия, мебели, огледала и др.
През 1950 г. мениджърите й решават да разширят дейността в съвсем различно направление. Стартира ново производство в град Ludensheid – това на играчки. Продуктите са с нова търговска марка - Siku. Името е абревиатура от фамилията на основателя (Sieper) и немската дума за пластмаса (Kunststoffe). „Siku“ излизат с голямо разнообразие от пластмасови фигурки на хора и животни. Те добиват популярност под името “маргаринови фигури”, защото достигат до потребителите като бонуси, пакетирани с различни храни. Успехът на пластмасовите фигурки донесъл на „Siku“ нужния капитал, с който фирмата започва да произвежда миниатюрни превозни средства. Именно с тях тя става световноизвестна. Първите автомобилчета били умалени копия на пожарни коли, състезателни коли-амфибии, камиони, движещи се микробуси, а „гвоздеят в програмата“ било удивителното Porsche 356. Фирмата станала популярна и с умалените си модели на различни селскостопански машини – багери, трактори, редосеялки и др.
Произвежданите от нея превозни средства са в няколко мащаба – за малки автомобили – 1:87, средни превозни средства – 1:50 и големи – 1:32. Някои модели са комбинирани с аксесоари – например количка с ремарке-лодка, знак за паркиране и др. Превозните средства на „Siku“ се произвеждат както от метал, така и от качествена пластмаса.
Особено привлекателна и атрактивна е серията „Siku Radio control“ – радиоуправляеми модели с много екстри, светещи фарове, мигачи, стопове, ремаркета със самостоятелно закачване, падащ борд и др. Те са предназначени за деца над 12 години.
Друг любопитен факт за част от продуктите на немската марка е, че някои модели пристигат с лиценз от производителите на реалните багери и трактори. Такива са „John Deere“, „Claas“, „Fendt“, „New Holland“ и др.

DJECO, Франция

За екипа на Djeco всеки ден е ден, изпълнен със забава при създаването на играчки и игри в своя офис съвсем близо до Ке де Гранд Огюстин в Париж. Ние работим с весела банда илюстратори, конструктори и графици, защото тази работа нищо не струва ако не е задружна. Работим всички заедно в тясно сплотен колектив със семеен дух, като приемаме работата си, но не и самите себе си съвсем сериозно. Ние сме човешка фирма, родена високо-високо от вятъра на свободата и докосването на фантазията.
Djeco е отдадена на тази абсолютна свобода, която поражда удоволствие и най-щури идеи. Ние си измисляме като деца игри и играчки, на които всички се радват и те карат да се смееш, да мечтаеш и да изследваш. С нашите млади и талантливи дизайнери, илюстратори и изобретатели ние изследваме, експериментираме, споделяме и сравняваме… и от тази кипяща смес се раждат играчки, които преливат с 1001 цвята.
След това идва ред на нашите художници-графици и техните компютри, които работят дълго и напрегнато за да превърнат красивите проекти в красиви продукти. Колкото и да са приказни, те не могат да се реализират само едно замахване на вълшебната пръчица! Работата на илюстраторите се преценява за да бъде сигурно, че тя отговаря на формата на играта и технологичните изисквания. Това е много внимателна и много творческа работа. Тогава онези хубави рисунки се превръщат в карти за игра, игрални табла, картинки за подреждане и фигурки.
Следващият етап е дизайнът на опаковката. Тя е много важна, защото тя нейната роля е много по-сериозна отколкото само да запази играчките. Тя трябва да ги направи привлекателни за окото, да обясни какво те представляват, да бъде практична, красива и привлекателна. Всеки квадратен сантиметър се обмисля отново и отново. Освен това опаковката еволюира с промяната на времената, модите и тенденциите. Тук в Djeco ние добре познаваме започването всичко отначало върху чист лист, натискането на бутона „изтрий” на компютъра и повторното заставане до чертожната дъска. Просто това е част от играта!
Качествен контрол
Всеки производствен процес се проверява, за да сме сигурни, че всеки продукт отговаря на нашите качествени изисквания. Ето как става това:
Преди производството
Изпитваме и преглеждаме всека една характеристика на мостри от доставените ни материали, които ще се вложат в производството. Нашият мотивиран отдел по контрола на качеството си играе с продуктите и преценява множеството критерии, които трябва да се проверят. Когато анализът е завършен се издава подробен документ за контрола на качеството и той се изпраща на инспекторите.
По време на производството
Инспекторите използват тези документи за контрола на качеството при проверките си в цеховете на всеки качествен критерий. След това те изпращат подробен доклад на нашите хора, които решават дали тази стока може да се експедира.

SIGIKID, Германия

Sigikid е фирма със седалище в Германия и макар че производствените мощности са извън тази страна, бизнес политиката, философията, контролът на качеството и безопасността са строго подчинени на традиционните немски ценности.
Кредото на фирмата може да се определи само с няколко думи – луксозни, концептуални, образователни, модерни играчки от превъзходна класа за съвременните деца с най-високо ниво на безопасност, одобрено от най-реномираните агенции за освидетелствуване като TUV, SGS и др.
Мисията на Sigikid е също така ясно формулирана – образовани от рано и позитивно настроени хора съвместно да направят бъдещето малко по-добро и щастливо и много по-позитивно.
Дейността на фирмата е насочена към съвременното семейство, независимо дали то е малко или многобройно, младо или на възраст, но с оглед на такива аспекти като по-висок доход, по-високо образование, по-високи нравствени критерии и осъзната грижа към околната среда и природата.
Качеството на нашите играчки и любовта към децата са основният движещ мотив в нашата фирма като се започне от самото проектиране и се премине през всичките етапи на оценка на влаганите материали, през самото производство и продажбата. За да стигнем до втория крайъгълен камък на нашата мисия – качество и любов.
Играчките ни са обединени в две гами, подчинени на една идея!
- Sigikid – луксозни модели, пълни с вълнуващи играчки с образователни характеристики за момченца и момиченца на възраст от 0 до 6-10 години и
- Чудовищата – уникална група от подаръци и аксесоари на основата на уникални животни за клиенти от 18 години нагоре.
Sigikid бебе е водеща гама стоки в Европа, която предлага набор от продукти, отличаващ се с най-високо качество и насоченост към бебетата. Тази група и нейните луксозни бебешки продукти от играчки до модни стоки предлагат уникални решения на младите семейства.
Sigikid – детската гама е насочена към възрастовата група от 2 до 10 години и включва интересни комплекти продукти от образователни играчки, меки животни до детска мода. Нейната цел е да се предоставят на децата най-добрите модели за игра и ежедневието.
Чудовищата е нашата уникална и единствена по рода си дизайнерска гама подаръци, предназначена за ценителите на такива продукти и аксесоари. Тя включва широк набор плюшени животни и аксесоари с модерен имидж от най-висока класа.
Ние обичаме нашите продукти. Всички те са добре обмислени, проверени за високо качество и многократно изпитани от деца и различни групи клиенти. Все пак нашите дизайнери са също и преди всичко родители и добре знаят от какво имат нужда децата, нали?…
Качество на най-високо ниво:
- собствена система за контрол на качеството
- липса на каквито и да са рекламации в последните години
- отдел за контрол на качеството в Азия
- контрол на качеството от TUV
- признание на играчките при игра с тях
- най-високо ниво на качество на пазара
Нашите продукти се продават динамично, както по електронен път, така и от атрактивни и вълнуващо подредени щандове, предоставящи на клиентите ни всякаква необходима информация.

VILAC, Франция

Дълбоко в сърцето на Юра – един от най-живописните френски кантони, заобиколен от планини, езера и гори – се намира малкото градче Морен-ан-Монтан. В него, вече повече от 100 години, неуморно и с голяма любов работи „фабриката за чудеса“ на компания „Vilac“. От нейните врати излизат дървени играчки, любими на милиони деца по света. От 1911 г. специалистите на фирмата работят неуморно, за да сбъдват детските мечти. Една от тайните на техния успех се крие в материалите, които използват. Според тях най-добрият, най-топлият материал за създаване на детски играчки е дървото. В него има магия, която вдъхва душа на всеки детайл. Клонче елша може да даде живот на весело въженце за скачане, парчето бук лесно може да се превърне в симпатично кученце, коте или заек. От „погаленото“ във „Vilac“ дърво са родени Барбароните, слончето Бабар, мишчицата Лиза, котето Леон и още много други, верни приятели на поколения деца. Заради материалите и специалното отношение, което влагат в създаването на играчките си, „Vilac“ са уникални, а продуктите им са винаги модерни. От фабриката им излизат играчки на колелца за най-малките, конструктори, образователни играчки, пъзели, популярни герои, играчки за активна игра на двора, миниатюрни кухненски съдове, дървени кукленски мебели, детски кухненски аксесоари, музикални инструменти – играчки, дървени возила за каране на открито и какво ли още не!
От „Vilac“ разсъждават по следния начин: „Децата получават много играчки – за Коледа, на рождения си ден, по други поводи, но малко са подаръците, които задържат вниманието им повече от няколко часа и остават любими с години. Целта ни е да създадем такива играчки, които, ако откриете и след 50 години на тавана си, да могат да накарат децата ви да се влюбват в тях, а вас – да си спомните детството!“ Това е и основната причина, поради която всичко произведено от „Vilac“ е с класически дизайн, обли форми, без остри ръбове, ярки цветове с гланцова повърхност, а материалите са специални, сертифицирани за използване от деца.


LE TOY VAN, Великобритания

Le toy van е английска фирма основана през 1995г. с идеята да създава висококачествени дървени играчки за Англия, но постепенно започва дистрибуция в цял свят.
Помните ли завидните фантазьорски умения, които показвахте като дете? Но в свят като днешния, дали с всяка играчка вашият малчуган има възможност да създава приказни светове и постепенно да развива своето въображение? Замисляйки се именно върху този въпрос, създателите на английската компания „Le Toy Van“ решават да проектират детски играчки, с които малчуганите да измислят безброй приказни игри, използвайки собствените си въображение, фантазия и творческо мислене. Основната мотивация за посоката, в която поема компанията е, че в съвременния свят има твърде много високотехнологични и стандартизирани играчки, с които децата бързо губят интерес и почти нищо не научават. Ето защо за „Le Toy Van“ e важно всеки мъник да бъде насърчаван да участва в играта.
Разбира се, вниманието към качеството и детайла далеч не остава по-назад. Още със създаването си през 1995 г. компанията пуска гама от висококачествени боядисани дървени играчки, сред които сериите „Замък“, „Кукленска къща“ и „Ферма“. Първоначално намерението е играчките да се произвеждат за пазара на Обединеното кралство, но бързо придобиват популярност, спечелвайки детско внимание и родителско доверие извън пределите на Острова. Оказва се, че огромният интерес към компанията е съвсем оправдан и много от продуктите стават носители на годишните награди „Right Start Best Toy Awards“. Признанието с всяка една такава награда е отличителен белег за съвършенство. Стотици играчки се вписват и минават през строг процес на тестване, за да се гарантира, че те предлагат най-високо качество и безопасна детска игра.
Именно това положително приемане на „Le Toy Van“ довежда до постепенното разширяване на продуктовата гама. Момичетата могат да измислят впечатляващи истории в свят, изпълнен с кукли, приказни замъци, красиви кукленски къщи и безброй мебели и аксесоари, изработени досущ като тези от реалния живот. Момчетата имат възможност да създадат най-голямото кралство, оборудвано с крепости, пиратски кораби и необходимите аксесоари за „епична битка“ с лошите пирати. Автомобили, самолети, многоетажни паркинги, дори ферми с най-различни животинки, за всеки малчуган има от любимите му неща. А за малките принцеси с интерес към кулинарията, е създадено изобилие от фигурки на „приготвени“ ястия, кухненско обзавеждане като на мама и множество други аксесоари, за да се „получат“ безупречно вълшебните детски рецепти у дома.
Разнообразните играчки на „Le Toy Van“ са проектирани така, че да бъдат сигурна подкрепа за всяко дете в опитите да развива творческо мислене, въображение и самоувереност. Играчките позволяват на малчуганите да организират и забавна игра със своите приятели, за да придобива основни умения за комуникация с връстниците си.
Всяка година компанията обновява своята гама, добавяйки все нови и нови модели. Производствената база се намира в Индонезия, а преди изработката във фабриката, дизайнът на играчките е прецизно проектиран от управленския екип във Великобритания.

Sentoshere, Франция

Вероник Деброаз е завършила Висшия институт за Парфюми и Козметични продукти във Франция /Institut Superior International du Parfum, de la Cosmetique et des Aromes Alimentaires/. Началото на нейната кариера е професионален „нюх” в два големи козметични концерна за подбор на суровини за козметичната индустрия. През 1989 г. тя основава Sentoshere с идеята да популяризира културата на ароматите сред широк кръг потребители. Съвсем скоро тя добавя всички сетива към разработваните продукти като ги превръща в образователни средства за стимулиране на любознателността на децата в училищна възраст.
За 20 години Sentoshere разработи повече от 35 продуктови линии и повече от 10 са спечелили престижни награди от индустрията на игрите и играчките.
Всеки продукт на Sentoshere се пуска на пазара след дълъг период на тестване под медицински контрол във Франция така че да отговаря на най-стриктните изисквания на козметичната, хранително-вкусовата промишленост и стандартите за безопасност на детските стоки. Всички продукти за изработка на козметични средства са без съдържание на парабени и са абсолютно безопасни за употреба.
По отношение на опазването на околната среда Sentoshere разработва продукти използвайки суровини и материали с произход от Франция и Европа. През 2009 85% от суровините закупени от Sentoshere са от регион отдалечен най-много на 410 км от производствената база в град Les Yvelines, Франция. Всяка кутия е с компактен дизайн, от високо качествени материали, което позволява многократна употреба.

PAPO, Франция

Приказките винаги са били генератор на идеи и храна за детското въображение… И не само! Преди повече от 15 години, група французи – любители на приказното и красивото, решават да създадат фигурки на принцеси, дракони и рицари. Така, през 1983 г., се появява френската фирма „Papo“. Година след година, успоредно с нарастващия си опит, тя се налага като една от най-сериозните производителки на фигурки в света. Играчките са изработени от поливинилхлорид (ПВЦ), чиито основни характеристики са здравина и устойчивост на огъване.
Играчките „Раро“ са измислени и създадени, за да развиват фантазията и интелекта на малките и да носят неповторимо удоволствие на колекционерите, които държат на качеството и детайлите.

PlanToys

PlanToys® създават играчки, които вдъхновяват детското въображение като едновременно стимулират физическото и умствено развитие. Те също така доказват, че е възможно да се поддържат високи стандарти за качество като неотклонно се следва поведение на социална отговорност и отговорност към околната среда.
Всички продукти PlanToys® носят знака CE показващ, че те отговарят на стандарта за безопасност EN71. Изискванията за безопасност на играчките EN71 са създадени през 1990 за всички играчки продавани в Европейския Съюз. Играчките, които са маркирани със знака CE също така не съдържат фталати. Другият символ по-долу се използва за означение, че играчката съдържа малки частици или други съставки, неподходящи за деца под три годишна възраст.

PINO TOYS, Сърбия

http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=PINO+TOYS%2C+%D0%A1%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F

Играчките „ПИНО” са изработени от висококачествена дървесина и са напълно безвредни за здравето на децата.
В производството се използва дървесина с най-високо качество и неутрален аромат. Всички повърхности са гладки и ръбовете са заоблени. За изработката на играчки „ПИНО” се използва материал от иглолистни и каучукови дървета. Играчките „ПИНО” са произведени в съответствие с европейския стандарт EN 71. Качеството се контролира по целия производствен процес. Независимо от това се правят изпитания и анализи по отношение на качество и безопасност в независима лаборатория – IHTM, Белград.
По този начин родителите могат да бъдат сигурни, че в ръцете на техните деца има напълно безопасни играчки, изработени от естествени материали.

KEEL TOYS, Великобритания

http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=KEEL+TOYS

Английската компания Keel toys има амбицията да предложи мека играчка на всеки – за всеки повод и вкус – от класически мечета до сладък заек и любящо кученце, които ще се превърнат във ваши приятели завинаги.

Keel toys е една от най-големите в световен мащаб компании, специализирани в дизайн, импорт и експорт на плюшени играчки. Тя се гордее с все по-красивите играчки на все по-конкурентни цени. Експертен екип от продуктови дизайнери, графични дизайнери и илюстратори съчетават иновативен дизайн с най-съвременните материи, технологии и довършителни техники, за да създадат най-модерната и красива гама от меки играчки в света.

Играчките на Keel toys са напълно безопасни и в съответствие с Европейската директива за безопасността на играчките (The European Toy Safety Directive 2009/48/EC). Всички продукти са подложени на строги тестове, съобразявайки се изцяло с:

EN71-1 механични свойства на играчките
EN71-2 запалимост на играчките
EN71-3 съдържание на метал в играчките
EN71-9 органични вещества
азобагрила – Директива 2004/21/ЕО
директива за съдържание на кадмий 91/338/ЕИО
През 2017 година се навършват 70 години от създаването на компанията, създадена през 1947 година. Своята годишнина Keel toys ще отпразнуват с нови продуктови линии, модерна визия, супер меки, луксозни и висококачествени материи.


DOMUS KITS, S.L., Испания

http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=DOMUS+KITS%2C+S.L.%2C+%D0%98%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

DOMUS KITS, S.L. е сред водещите компании в света за дизайн и производство на архитектурни хоби модели, с над 20 годишен опит. През 1995 година DOMUS KITS, S.L. поставят началото на нова конструктивна система в хоби моделизма, която е последвана от редица компании в цял свят. Първоначално развиват арт серията Романика, която в момента наброява повече от 20 модела – образци на романското изкуство. По-късно е разработена серията Рустика, която развива и популяризира тази иновативна техника. В момента DOMUS KITS, S.L. предлагат на пазара повече от 11 различни серии, които покриват широк кръг от възрастови групи и интереси, като пресъздават в умален мащаб образци на световната архитектура с висока културна и историческа стойност. В производството на моделите си DOMUS KITS, S.L. залагат на актуалните тенденции за използване на естествени материали, следвайки световните стандарти за качество и безопасност.

J. M. Inacio, Португалия

http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=J.+M.+Inacio

Компанията J. M. Inаcio е създадена през 1988 година в Португалия. Фирмата има богат опит в производството и търговията на всички видове ученически раници, несесери, спортни сакове и чанти, портмонета, куфари и играчки. Продуктовата гама е огромна и достъпна за всички клиенти. Продуктите са известни с високото си качество на изработка и огромното разнообразие.

Основната философия на J. M. Inacio е насочена в постоянното търсене и развитие на качествени продукти. Целта е всеки клиент да остане доволен, купувайки си качествен продукт от привлекателна колекция на отлична цена.

HABA, Германия

ХАБА е немска марка с над 75-годишна история и многобройни награди за качество и сертификати за безопасност. Haba твори разнообразни детски играчки и определя себе си като “Изобретател за деца” с фокус оригинален дизайн и прецизна изработка.
http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=HABA

Lelin Toys

Lelin toys предлага пълна гама от качествени дървени играчки, които са изключително популярни сред децата. Марката е създадена през 2004 г. в Нингбо.
Lelin се основава на мисълта, че възпроизвеждането е откриване, a откриването е учене.
Дървените играчки на Lelin са образователни, красиви и стимулират фантазията и любопитството на децата. Красивите дизайни имат висока стойност на игра и голяма атракция за децата.
Продуктите са изработени с голяма презизност и точност до най-малките детайли.
Техният силен дизайнерски екип създава концептуални играчки, за да отговори на непрекъснатите изисквания на своите клиенти в световен мащаб.
С разработването и производството на дизайна, качеството и безопасността са основните условия. Всеки продукт се тества в акредитирана лаборатория и има протокол от изпитване.
Играчките отговарят на всички международните стандарти за безопасност на играчките и са изработени от възобновяеми източници и са покрити с нетоксични бои и лакове.
Нейните продукти се продават на много пазари в Западна Европа, Нова Зеландия или Австралия
Lelin доставя пълна гама от качествени дървени играчки в международен мащаб.
http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=Lelin+Toys

JOUÉCO

Jouéco предлага широка гама качествени дървени играчки - образователни, с весели илюстрации и ярки цветове. Част от тях са сертифицирани за най-малките - деца на 6 месеца.
Етикетът на FSC върху продуктите гарантира, че те не са резултат от експлоатиращо, а по-скоро социално и екологично ориентирано горско стопанство.
http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=JOU%C3%89CO

Orange Toys

Orange Company е на пазара за меки играчки повече от десетилетие. "Ние вярваме, че всяка стъпка в създаването и производството на нашите продукти е важна.
Нашият фокус е върху спазването на закона за безопасност на труда и условия на труд в заводите, произвеждащи продукти Orange.
Нашите задължителни и редовни проверки на производствените съоръжения премахват детския труд и несправедливите условия за заплащане на жените работници. Нашата цел е да създадем висококачествени играчки и да направим всичко възможно, да се съобразят с условията за производство на висок стандарт.
http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=Orange+Toys

Polesie Toy
Фабрика Polesie Toys, Беларус е известна повече от 20 години като производител на висококачествени пластмасови играчки. В производството използваме само сертифицирани суровини и оцветители, подходящи за контакт с деца.
http://groznotopate.com/public/group/display/find/?find=Polesie+Toys%2C+%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%81

Nebulous Stars, Канада
Марката Nebulous Stars е ориентирана към 6-14 годишната момичешка аудитория. Мисията и е да развива творческия потенциал у децата и да забавлява. Голямото разнообразие от продукти на Nebulous Stars насърчава децата в индивидуално им развитие и им помага в забързаното ежедневие да открият остров на спокойствие.
Цялата магия на вселената събрана в две думи Nebulous Stars. Канадската фирма Tween team е специализирана в изработката на креативни комплекти, картини с брокат, комплекти за рисуване с боички, татуировки, оригами, тайни дневници, буркани с желания, капани за сънища, комплекти за маникюр.